Skip to main content

Banking and Finance Quiz 2

Ques 1: What is the approximate average return on stocks over the last century?

(a) 6%

(b) 3%

(c) 11%

(d) 16%

Answer: Option(C): 11%

Ques 2: What is the term for a single unit of stock?

(a) percent

(b) share

(c) portion

(d) part

Answer: Option(B): share

Feedback

A single unit of stock is called a share.

Ques 3: What does HSA stand for?


(a) health savings account

(b) health savings annuity

(c) health standard annuity

(d) health standard account
Answer: Option(A): health savings account
Ques 4: What factor would likely lead to a lower premium on a home insurance policy?
(a) higher deductible

(b) shorter time to maturity

(c) lower deductible

(d) higher covered amount

Answer: Option(A): higher deductible

Ques 5: What type of life insurance has a fixed premium throughout the beneficiary's life?

(a) none of these answers

(b) universal life

(c) variable life

(d) whole life

Answer: Option(D): whole life

Feedback

Whole life policies generally have fixed premiums.

Ques 6: Which term refers to the money an insurance company pays to policyholders relative to the premiums it receives?

(a) combined ratio


(b) expense ratio

(c) premium ratio

(d) loss ratio
Answer: Option(D): loss ratio

Feedback

The loss ratio is payouts to policyholders/premiums received.

Ques 7: What is the approximate contribution limit on an IRA as of 2019 for a person who is 40 years old?


(a) $19,000

(b) $56,000

(c) $26,000

(d) $5,500
Answer: Option(D): $5,500
Ques 8: What is the approximate contribution limit on a 401K as of 2019 for a person who is 40 years old?
(a) $26,000

(b) $56,000

(c) $5,500

(d) $19,000

Answer: Option(D): $19,000

Ques 9: The 4% rule applies to people entering what stage of life?

(a) their working career

(b) retirement

(c) college

(d) saving for kids college

Answer: Option(B): retirement

Ques 10: What is one type of deferred tax investment account?

(a) 401B

(b) 401K

(c) Roth 401B

(d) 403Kqa

Answer: Option(B): 401K

Comments

Popular posts from this blog

Data Science Quiz 1

Ques 1:  You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription? (a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. (b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription. (c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request. (d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses. Answer: Option(A):  Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. Feedback This work-around will let you sign up for a trial subscription. Ques 2:  You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the fre...

Communication Skills Quiz 5

Ques 1:  A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"? (a) speaking quickly (b) touching your glasses or hair (c) all of these answers (d) fidgeting Answer: Option(C):  all of these answers Ques 2:  A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____ . (a) vibes (b) fillers (c) tells (d) shackles Answer: Option(C):  tells Ques 3:  Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence. (a) tell (b) fake (c) engaged (d) genuine Answer: Option(D):  genuine Ques 4:  Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident? (a) by remaining quiet and taking on a defensive posture (b) by practicing relaxation exercises (c) by speaking loudly and rapidly (d) by adopting the posture of con...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...