Skip to main content

Communication Skills Quiz 3

Ques 1: A confident communicator without meaningful content is quickly exposed, regardless of how good their speaking skills may be.

(a) FALSE

(b) TRUE

Answer: Option(B): 

Ques 2: Slightly stretching the vowel sounds in each word and visualizing your brain and tongue moving in perfect synchronicity are examples of _____ while talking.

(a) breathing

(b) pausing

(c) speeding yourself up

(d) slowing yourself down

Answer: Option(D): slowing yourself down

Ques 3: When communicating to others, it is important to make every word count. Which action would show your attitude and emotions as well as engage your audience?

(a) making every sentence sound different

(b) enunciating every single word

(c) choosing words carefully

(d) speaking in a monotone fashion


Answer: Option(A): making every sentence sound different

Ques 4: Speaking quickly helps you control what you say as you say it.

(a) FALSE

(b) TRUE

Answer: Option(A): FALSE

Ques 5: Jason tends to be a fast talker. You look around the room and notice his audience seems lost, on their phones, and basically not paying attention. During a break, you advise Jason to use pause techniques. Which technique would benefit Jason more quickly?

(a) pausing long enough to enable people to process what he just said

(b) pausing before and after most sentences

(c) pausing to connect with people in a more meaningful way

(d) pausing when he's making a request or issuing a call to action

Answer: Option(C): pausing to connect with people in a more meaningful way

Ques 6: What is the effect of pausing in a presentation?

(a) all of these answers

(b) It gives listeners time to think.

(c) It lets the speaker connect with people in a more meaningful way.

(d) It shows people you're confident.

Answer: Option(A): all of these answers

Ques 7: Of the several habits, or tendencies, that communicate a lack of conviction, which one indicates confidence?

(a) the use of uptalk

(b) the use of hedging

(c) the use of qualifiers

(d) the use of a varied pace and emphasis

Answer: Option(D): the use of a varied pace and emphasis

Feedback

Varying pace and emphasis maintains interest and connotes authority.

Ques 8: You are listening to a speaker who seems to be ending sentences on up inflections. This is known as _____.


(a) inflecting

(b) uptalk

(c) apologizing

(d) hedging
Answer: Option(B): uptalk
Ques 9: By using phrases like "sort of," "kind of," or "it seems like," you are expressing yourself in a way that _____.
(a) is polite and expected among effective communicators

(b) encourages others to participate in the conversation

(c) lacks power, authority, and confidence

(d) conveys strength and conviction

Answer: Option(C): lacks power, authority, and confidence

Ques 10: Because your voice reveals so much about your attitudes and emotions, you should _____.

(a) avoid giving emphasis to any words in your sentences

(b) use it to the fullest by changing pace, volume, and inflection

(c) aim to keep it as monotone as possible

(d) try to remain distant and detached from the heart of what you're trying to say

Answer: Option(B): use it to the fullest by changing pace, volume, and inflection

Comments

Popular posts from this blog

Data Science Quiz 1

Ques 1:  You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription? (a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. (b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription. (c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request. (d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses. Answer: Option(A):  Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. Feedback This work-around will let you sign up for a trial subscription. Ques 2:  You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the fre...

Communication Skills Quiz 5

Ques 1:  A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"? (a) speaking quickly (b) touching your glasses or hair (c) all of these answers (d) fidgeting Answer: Option(C):  all of these answers Ques 2:  A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____ . (a) vibes (b) fillers (c) tells (d) shackles Answer: Option(C):  tells Ques 3:  Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence. (a) tell (b) fake (c) engaged (d) genuine Answer: Option(D):  genuine Ques 4:  Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident? (a) by remaining quiet and taking on a defensive posture (b) by practicing relaxation exercises (c) by speaking loudly and rapidly (d) by adopting the posture of con...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...