Skip to main content

Data Science Quiz 1

Ques 1: You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription?

(a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial.

(b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription.

(c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request.

(d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses.
Answer: Option(A): Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial.

Feedback

This work-around will let you sign up for a trial subscription.

Ques 2: You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the free trial?


(a) Your email address has to be a business email, not a Hotmail personal email address.

(b) You included your name in the email address, and only an organization's name can be used.

(c) You do not have any Microsoft accounts connected to your email address.

(d) You are currently using the free version of Power BI service, so you are not eligible for the trial.
Answer: Option(A): Your email address has to be a business email, not a Hotmail personal email address.

Feedback

You can only use what Power BI recognizes as a business organizational email for the free trial.

Ques 3: Which choice best describes how Power BI is used at a basic level?

(a) to create models from which you will utilize other Power BI features

(b) to create reports from which you will utilize other Power BI features

(c) to create datasets if your company does not have data stored in the cloud

(d) to create reports you can share directly with other users

Answer: Option(A): to create models from which you will utilize other Power BI features

Feedback

Models, or datasets, are the starting point for everything else you will do in Power BI.

Ques 4: Renata is a business analyst who spends significant time modeling and transforming data. Which Power BI tool, a free download software, will Renata most often be using?

(a) Power BI Desktop

(b) Power BI service

(c) Power BI Mobile

(d) Power BI Pro

Answer: Option(A): Power BI Desktop

Feedback

The free Power BI Desktop download software enables an analyst to model and transform data.

Ques 5: What will you find in Favorites & Frequents on your Power BI service home page?

(a) items you have set as favorites, or have used often by count

(b) items you have set as favorites, or have most recently used

(c) items you have set as favorites as well as dashboards and reports

(d) items you have set as favorites and workplaces you have created

Answer: Option(A): items you have set as favorites, or have used often by count

Feedback

By setting an item as favorite, it will always appear at the top of your home page with items you have used frequently by count below.

Ques 6: You have some Excel data stored in OneDrive for Business you want to analyze in Power BI. Which step must you do first?

(a) Make sure the data is formatted as a table.

(b) Select Connect, manage, and view Excel in Power BI.

(c) Make sure the data is formatted as a CSV file.

(d) Select Import Excel data into Power BI.

Answer: Option(A): Make sure the data is formatted as a table. 

Ques 7: You would like to analyze data contained in an on-premises Access database. How will you do this with Power BI service?

(a) Translate the data in the Access database to CSV files, then open the CSV files in the Power BI service.

(b) Import the data in the Access database that you would like to analyze into the Power BI service.

(c) Create a data model with Power BI Desktop, then connect the data model to the Power BI service.

(d) Create a custom connection with one of your company's available SaaS solutions.

Answer: Option(C): Create a data model with Power BI Desktop, then connect the data model to the Power BI service.

Feedback

You will need to take this step because an Access database cannot be directly connected to the Power BI service.

Ques 8: You selected the Retail Analysis Sample from the available samples. What will be the result?

(a) A dashboard, reports without visualizations, and a dataset of real data that has been anonymized will be added to your workspace.

(b) A dashboard, reports with visualizations, and a dataset of real data that has been anonymized will be added to your workspace.

(c) A dashboard, reports without visualizations, and a selectable dataset of fictitious data will be added to your workspace, if you desire.

(d) A dashboard, reports with visualizations, and a dataset of fictitious data will be added to your workspace.

Answer: Option(B): A dashboard, reports with visualizations, and a dataset of real data that has been anonymized will be added to your workspace.

Feedback

Samples are real datasets, although anonymous, with a fully functional dashboard that is added to your workspace.

Ques 9: You are uploading an Excel workbook. How do Excel workbooks differ from CSV files that you might upload?

(a) Excel files are all data from start to finish, without any titles.

(b) Excel workbooks are automatically refreshed wherever they are stored.

(c) CSV files include titles, and can have more than one workbook.

(d) The Excel data sources you upload will be formatted as tables.

Answer: Option(D): The Excel data sources you upload will be formatted as tables.

Feedback

This makes the workbooks the most valuable as data sources.

Ques 10: Why would you store Excel files in OneDrive for Business for use with Power BI?

(a) You cannot import Excel files like you can with CSV files.

(b) Excel files are more complex than CSV files.

(c) Your data source will not have to be formatted as tables.

(d) Excel files will be refreshable using OneDrive for Business.

Answer: Option(D): Excel files will be refreshable using OneDrive for Business.

Feedback

Having refreshable data files is an advantage of using OneDrive for Business.

Comments

Popular posts from this blog

Communication Skills Quiz 5

Ques 1:  A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"? (a) speaking quickly (b) touching your glasses or hair (c) all of these answers (d) fidgeting Answer: Option(C):  all of these answers Ques 2:  A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____ . (a) vibes (b) fillers (c) tells (d) shackles Answer: Option(C):  tells Ques 3:  Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence. (a) tell (b) fake (c) engaged (d) genuine Answer: Option(D):  genuine Ques 4:  Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident? (a) by remaining quiet and taking on a defensive posture (b) by practicing relaxation exercises (c) by speaking loudly and rapidly (d) by adopting the posture of con...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...