Skip to main content

Communication Skills Quiz 5

Ques 1: A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"?

(a) speaking quickly

(b) touching your glasses or hair

(c) all of these answers

(d) fidgeting

Answer: Option(C): all of these answers

Ques 2: A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____.

(a) vibes

(b) fillers

(c) tells

(d) shackles

Answer: Option(C): tells

Ques 3: Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence.

(a) tell

(b) fake

(c) engaged

(d) genuine

Answer: Option(D): genuine

Ques 4: Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident?

(a) by remaining quiet and taking on a defensive posture

(b) by practicing relaxation exercises

(c) by speaking loudly and rapidly

(d) by adopting the posture of confidence

Answer: Option(D): by adopting the posture of confidence

Feedback

Using hand gestures and facial expressions that are indicative of confidence can help.

Ques 5: Jim's blink and swallow rates rise significantly when he tries to speak in public. How can he deal with these problems?


(a) by picking a fixed point to stare at and clearing his throat

(b) through rapid talking and mental rehearsal of his talking points

(c) by pacing back and forth

(d) through controlled breathing, staying in the moment, and concealment
Answer: Option(D): through controlled breathing, staying in the moment, and concealment

Feedback

Controlled breathing will help Jim's blink rate and reduce his need to swallow.

Ques 6: Zach speaks every day on the radio, though he's used to feeling anxiety come on. After taking this course, he learned two ways to overcome the anxiousness. First, he needs to focus on the speech and not himself as important; and second, he doesn't have to be _____.


(a) a present speaker

(b) displaying body language

(c) a perfect speaker

(d) connecting with the audience
Answer: Option(C): a perfect speaker
Ques 7: What should you do if you get completely flustered by a question?
(a) Ignore the questioner.

(b) State that the question is outside the scope of the current discussion.

(c) Breathe deeply, and ask for repetition and clarification.

(d) Ask permission to answer the question in private.

Answer: Option(C): Breathe deeply, and ask for repetition and clarification.

Feedback

Using this approach will relax you, buy time, and provide you with more information.

Ques 8: Rafael is presenting data in the body of his speech, but he is interrupted repeatedly by an audience member who questions the validity of his data. How should Rafael handle this situation?


(a) Ask the audience member for clarification of their perspective and concerns.

(b) Stand next to the audience member until they calm down.

(c) Remain silent for a few moments until the audience member quiets down.

(d) Offer to discuss the disagreement with the audience member privately.
Answer: Option(A): Ask the audience member for clarification of their perspective and concerns.

Feedback

Clarifying points of disagreement will result in a mutual understanding between Rafael and the audience member.

Ques 9: Why you should give everyone on a team defined roles and responsibilities? Select the best answer.


(a) to have a designated covener, recorder, and monitor for meetings

(b) to easily determine whether or not a meeting is needed and to ensure that the agenda is developed

(c) to avoid office politics and turf wars

(d) to avoid duplicate efforts and missed opportunities
Answer: Option(D): to avoid duplicate efforts and missed opportunities

Feedback

Having defined roles and responsibilities reduces task redundancy and optimizes team efficiency.

Ques 10: You are the team lead for Project Stream. Which action would you take first in setting expectations with your team?


(a) Develop conditions of satisfaction.

(b) Set shared goals.

(c) Create a team charter.

(d) Design a RACI matrix.
Answer: Option(B): Set shared goals.

Comments

Popular posts from this blog

Data Science Quiz 1

Ques 1:  You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription? (a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. (b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription. (c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request. (d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses. Answer: Option(A):  Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. Feedback This work-around will let you sign up for a trial subscription. Ques 2:  You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the fre...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...