Skip to main content

Digital Marketing Quiz 4



Ques 1: Ranking in the Google search engine is determined by _____.

(a) importance and relevance based on the search terms

(b) the number of customers entering a search term

(c) user location, trending topics, and current events

(d) importance and relevance based on customer type

Answer: Option(A): importance and relevance based on the search terms

Ques 2: Why is the search network a good place to start with your advertising?

(a) Because users are typing in keywords and showing intent.

(b) Because the ads are shown on relevant third-party websites.

(c) Because you can show rich visual advertisements.

(d) Because users are watching videos so they are highly engaged.

Answer: Option(A): Because users are typing in keywords and showing intent.

Feedback

It's easiest to start at "bottom-funnel" marketing because you know a user is looking for what you're selling.

Ques 3: With display marketing, we can target users with _____ audiences.


(a) pro

(b) dynamic

(c) affinity

(d) trusted
Answer: Option(C): affinity

Feedback

Affinity targeting analyzes someone's overall interests, passions, and lifestyle to get a better sense of their overall identity

Ques 4: The AdWords report click-through rate on Keyword A is 22 percent while the click-through rate on Keyword B is 14.5 percent. What does this tell you about your two campaigns?


(a) This tells you nothing, until you drill-down and look at the results for all of your ads.

(b) This tells you nothing, until you drill-down and look at the number of impressions for both keywords.

(c) Keyword B needs to be modified to make it more attractive to customers.

(d) Keyword A is significantly more successful than Keyword B.
Answer: Option(B): This tells you nothing, until you drill-down and look at the number of impressions for both keywords.
Ques 5: After a fairly successful first year, you decide to start bidding on ads in AdWords. What is a good beginning Cost per Click to use when you are setting your bids?

(a) Lifetime Value/maximum Cost per Acquisition, then multiply your maximum CPA times your historic conversion rate.

(b) Lifetime Value/3 = maximum Cost per Acquisition, then multiply your maximum CPA times your historic conversion rate.

(c) Value/3 = maximum Cost per Acquisition, then multiply your maximum CPA times a 100 percent conversion rate.

(d) Lifetime Value/maximum Cost per Acquisition, then multiply your maximum CPA times a 100 percent conversion rate.

Answer: Option(B): Lifetime Value/3 = maximum Cost per Acquisition, then multiply your maximum CPA times your historic conversion rate.

Ques 6: You are setting up a display search ad in AdWords. When you use Targeted Keywords, what will the keywords do?

(a) identify your affinity audience based on demographics

(b) identify your affinity audience based on interests

(c) identify users who have searched with those keywords

(d) identify sites that are relevant to your business

Answer: Option(D): identify sites that are relevant to your business

Ques 7: As a good rule of thumb, how should you work with ad groups in AdWords?

(a) Use only 10-to-15 keywords, use different keywords, and if you have more than 10 ad groups, break them into a new campaign.

(b) Use only 10-to-15 keywords, use the same keywords, and if you have more than 10 ad groups, break them into a new campaign.

(c) Keep the keywords under 10, use different keywords, and if you have more than 5 ad groups, break them into a new campaign.

(d) Keep the keywords over 20, use the same keywords, and if you have more than 15 ad groups, break them into a new campaign.

Answer: Option(B): Use only 10-to-15 keywords, use the same keywords, and if you have more than 10 ad groups, break them into a new campaign.

Ques 8: In what type of ad will a search engine rank ads in order of the top bids by advertisers?

(a) display

(b) remarketing

(c) banner

(d) search


Answer: Option(D): search
Ques 9: How does an A/B test differ from a multivariate test?

(a) In an A/B test you only make one change.

(b) In an A/B test you need a higher confidence rating to determine if the result is successful.

(c) In an A/B test you don't make any changes.

(d) In an A/B test you make multiple changes.

Answer: Option(A): In an A/B test you only make one change.

Ques 10: You ran an A/B marketing test on an email campaign. The most important factor about the results for making marketing decisions is _____.

(a) the number of people you sent the email to, as shown in the results

(b) the statistical significance of the results

(c) the number of people who opened the email, as shown in the results

(d) the conversion rate of the test, as shown in the results

Answer: Option(B): the statistical significance of the results

Comments

Popular posts from this blog

Data Science Quiz 1

Ques 1:  You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription? (a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. (b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription. (c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request. (d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses. Answer: Option(A):  Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. Feedback This work-around will let you sign up for a trial subscription. Ques 2:  You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the fre...

Communication Skills Quiz 5

Ques 1:  A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"? (a) speaking quickly (b) touching your glasses or hair (c) all of these answers (d) fidgeting Answer: Option(C):  all of these answers Ques 2:  A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____ . (a) vibes (b) fillers (c) tells (d) shackles Answer: Option(C):  tells Ques 3:  Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence. (a) tell (b) fake (c) engaged (d) genuine Answer: Option(D):  genuine Ques 4:  Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident? (a) by remaining quiet and taking on a defensive posture (b) by practicing relaxation exercises (c) by speaking loudly and rapidly (d) by adopting the posture of con...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...