Skip to main content

Communication Skills Quiz 7

Ques 1: What do you call the difference between what you say and what you actually do?

(a) credibility

(b) say-do gap

(c) distrust

(d) social loafing

Answer: Option(B): say-do gap

Ques 2: A team is losing trust in their leader and questioning his credibility because he does not follow through. What would you tell the leader to do?

(a) Focus on getting the work done.

(b) Get rid of the say-do gap.

(c) Get back to micromanaging the team.

(d) Increase the team's opportunity for sharing opposing viewpoints.

Answer: Option(B): Get rid of the say-do gap.

Ques 3: What is the most appropriate response to receiving feedback?

(a) Respond with criticism and make excuses.

(b) Thank them for the feedback, and then ask clarifying questions.

(c) Explain what happened, defend your actions.

(d) Thank them for the feedback, and then defend your actions.

Answer: Option(B): Thank them for the feedback, and then ask clarifying questions.

Feedback

Feedback should be thought of as a gift; be polite to the person who gave it. Only ask clarifying questions if it's absolutely necessary for you to understand what is being said.

Ques 4: What should you try to avoid?

(a) always scheduling virtual meetings based on the majority of the team's availability


(b) always initiating the virtual meetings early to check technology

(c) sharing the meeting agenda in advance of the meeting

(d) staging how you will look on-screen to the audience
Answer: Option(A): always scheduling virtual meetings based on the majority of the team's availability

Feedback

While it will be tempting to always schedule based on the majority's availability, try to keep everyone's needs in mind.  If you can alternate times so that meeting times don't always inconvenience the same people, that would be ideal.

Ques 5: What is the first step in resolving a conflict?


(a) Refer to the team charter.

(b) Ignore the problem and go on about as usual.

(c) Acknowledge the conflict.

(d) Talk to another team member about it.
Answer: Option(C): Acknowledge the conflict.

Feedback

You cannot resolve a conflict without acknowledging it first.

Ques 6: Which is NOT a benefit of the RACI Accountability Matrix?


(a) improves team efficiency

(b) clarifies the team charter

(c) coordinates your team’s efforts at multiple levels

(d) reduces redundancies or overlaps
Answer: Option(B): clarifies the team charter
Ques 7: What is the best time to share critical feedback?
(a) publicly, so that the whole team is aware that the situation is being addressed

(b) privately, as soon as the team leader is available

(c) privately, at a time that is convenient for both parties

(d) publicly, at a time that is convenient for both parties

Answer: Option(C): privately, at a time that is convenient for both parties

Ques 8: What question should NOT be asked when addressing accountability?

(a) Who will take the lead in finishing the task?

(b) Who is to blame?

(c) When is it due?

(d) What needs to be done?

Answer: Option(B): Who is to blame?

Feedback

Blaming teammates can lead to resentment down the line. The group is held accountable for the entire project, therefore the team should celebrate the wins together and learn from the mistake together.

Ques 9: Which example best follows the SBI framework?


(a) Your presentation the other day was very underwhelming. It was obvious you didn't put in enough effort. You should work on your presentation skills in the meantime.

(b) Your sales calculations are wrong and the reports need to be redone. I really disliked how you wrote your report. Do better.

(c) I saw that your sales calculations were wrong on the report you submitted the other day. Fred told me you weren't paying attention during the training when we went over this. Fred thinks you need to put in more effort into your work.

(d) During this morning's project presentation, I noticed that your slides had spelling and grammar mistakes. My supervisor was present and I am concerned about how we will be reflected as a team.
Answer: Option(D): During this morning's project presentation, I noticed that your slides had spelling and grammar mistakes. My supervisor was present and I am concerned about how we will be reflected as a team.
Ques 10: You need to give positive feedback to one team member, and constructive feedback to another team member. Which framework would you use to deliver both types of feedback?
(a) the SBC framework

(b) the 360-degree framework

(c) the RACI framework

(d) the SBI framework

Answer: Option(D): the SBI framework

Feedback

This framework enables you to deliver either type of feedback, based on the situation, behavior, and the impact of the behavior.

Comments

Popular posts from this blog

Data Science Quiz 1

Ques 1:  You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription? (a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. (b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription. (c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request. (d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses. Answer: Option(A):  Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. Feedback This work-around will let you sign up for a trial subscription. Ques 2:  You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the fre...

Communication Skills Quiz 5

Ques 1:  A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"? (a) speaking quickly (b) touching your glasses or hair (c) all of these answers (d) fidgeting Answer: Option(C):  all of these answers Ques 2:  A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____ . (a) vibes (b) fillers (c) tells (d) shackles Answer: Option(C):  tells Ques 3:  Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence. (a) tell (b) fake (c) engaged (d) genuine Answer: Option(D):  genuine Ques 4:  Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident? (a) by remaining quiet and taking on a defensive posture (b) by practicing relaxation exercises (c) by speaking loudly and rapidly (d) by adopting the posture of con...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...