Skip to main content

Communication Skills Quiz 6

Ques 1: What is NOT a function of a team charter?

(a) Set ground rules for team meetings.

(b) Determine who will be on the team.

(c) Outline how the team will collaborate together.

(d) Detail how decisions will be made.

Answer: Option(B): Determine who will be on the team.

Ques 2: Half of a team works remote and half works onsite, dispersed in three time zones. When they create a team charter, what is the least likely expectations element needed in their project charter?

(a) documented expectations

(b) personality expectations

(c) aligned expectations

(d) clear expectations

Answer: Option(B): personality expectations

Feedback

This is not included in the charter, but the team can define their expectations and dive deeper into how they can work best together.

Ques 3: What are common process roles you should consider for high functioning teams?


(a) Convener, Recorder, Monitor

(b) Convener, Participant, Monitor

(c) Consultant, Convener, Recorder

(d) Consultant, Participant, Recorder
Answer: Option(A): Convener, Recorder, Monitor
Ques 4: What is a key benefit of conducting AAR after project completion?
(a) Everyone will have a chance to share their ideas.

(b) If survey results are negative, the team can always pivot and make adjustments in real time.

(c) There is no benefit to AAR if the project results are negative.

(d) Learning from success and failure helps the team grow and allows success to be replicated in the future.

Answer: Option(D): Learning from success and failure helps the team grow and allows success to be replicated in the future.

Ques 5: Lox is using a RACI matrix to identify all the people and their responsibilities for a program team. Which role has the authority for a go-no-go decision on a task?

(a) Accountable

(b) Consulted

(c) Responsible

(d) Informed

Answer: Option(A): Accountable

Feedback

This person is held responsible by management, has the authority on whether a task is a go or no-go, and has resources to do the task.

Ques 6: What is NOT a benefit of RACI matrix?


(a) determines scope of the project

(b) reduces redundancies or overlaps

(c) coordinates your team's efforts at multiple levels

(d) improves team efficiency
Answer: Option(A): determines scope of the project

Feedback

The purpose of the matrix is to keep each other informed and collectively hold each other accountable. The scope of the project should be determined before working on the RACI matrix.

Ques 7: What should you do when a team member fails to meet an expectation?


(a) Take group accountability.

(b) Gloss over the reason for the task.

(c) Point fingers.

(d) Remove yourself from the team.
Answer: Option(A): Take group accountability.

Feedback

The group wins together and lose together.

Ques 8: What is NOT an example of trust that can be seen in high functioning teams?


(a) Trusting that the teammates know how to get the work done.

(b) Trusting each other's intentions.

(c) Trusting that teammates will follow through.

(d) Trusting team members to compensate for your lack of productivity.
Answer: Option(D): Trusting team members to compensate for your lack of productivity.

Feedback

Trusting team members to compensate for your lack of productivity will result in broken trust within the team. It is not the responsibility of your team members to pick up your slack.

Ques 9: To help build and maintain trust, leaders can reduce the say-do gap and try to _____ promise and _____ deliver.


(a) under; over

(b) never; always

(c) always; always

(d) over; under
Answer: Option(A): under; over

Feedback

People are rarely disappointed if you under-promise and over-deliver. We generally like it when our expectations are exceeded.
Ques 10: When should collaborative expectations be set?
(a) after finishing the project

(b) when formulating the team charter

(c) just before the project deadline

(d) when conducting a mid-project reflection

Answer: Option(B): when formulating the team charter

Comments

Popular posts from this blog

Data Science Quiz 1

Ques 1:  You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription? (a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. (b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription. (c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request. (d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses. Answer: Option(A):  Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. Feedback This work-around will let you sign up for a trial subscription. Ques 2:  You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the fre...

Communication Skills Quiz 5

Ques 1:  A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"? (a) speaking quickly (b) touching your glasses or hair (c) all of these answers (d) fidgeting Answer: Option(C):  all of these answers Ques 2:  A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____ . (a) vibes (b) fillers (c) tells (d) shackles Answer: Option(C):  tells Ques 3:  Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence. (a) tell (b) fake (c) engaged (d) genuine Answer: Option(D):  genuine Ques 4:  Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident? (a) by remaining quiet and taking on a defensive posture (b) by practicing relaxation exercises (c) by speaking loudly and rapidly (d) by adopting the posture of con...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...