Skip to main content

Communication Skills Quiz 4

Ques 1: Hiroki is giving a presentation for the tenth time, and he is having difficulty keeping it interesting and using his natural inflections. What should Hiroki do at least once per sentence?

(a) Enunciate one word with a formal style.

(b) Find a word to emphasize.

(c) Speed up the pace as much as possible.

(d) Pause dramatically.

Answer: Option(B): Find a word to emphasize.

Feedback

Just a mild shift in emphasis can be enough to stimulate interest.

Ques 2: Bill has a tendency to look up while he is speaking so he does not have to look at the audience. How will audiences likely interpret Bill's posture and expression?


(a) as though he is uncertain or in wonder

(b) as though he is very confident

(c) as though he is deep in thought

(d) as though he is fearful and defensive
Answer: Option(A): as though he is uncertain or in wonder

Feedback

Looking up indicates that Bill is searching for a memory or idea.

Ques 3: Margaret is giving a presentation in which she asks the audience to break up into small teams and perform an exercise. Which sort of hand gesture would be most conducive to Margaret's request?


(a) arms crossed

(b) hands to the side

(c) open hands with palms up

(d) pointing at individuals
Answer: Option(C): open hands with palms up

Feedback

A palms-up approach when addressing an audience is non threatening.

Ques 4: Taylor wants to appear as though she means what she's talking about; she wants to be more confident in her speaking. What should she consider?


(a) She should keep her eyes looking down.

(b) She should keep her eyes looking up.

(c) Her mood should dictate her facial expressions.

(d) Her facial expressions should match her words.
Answer: Option(D): Her facial expressions should match her words.
Ques 5: All of the following are true about talking with your hands, except: _____.
(a) clenching your fists makes you look strong and powerful, like a leader

(b) using your hands can make you more interesting to look at

(c) the more inflection in your voice, the easier it is for people to hear you and your message

(d) using your hands when you talk can help you stay calm

Answer: Option(A): clenching your fists makes you look strong and powerful, like a leader

Ques 6: If you are talking to an audience about comparing two things, what would be the best way to use your hands for gesturing?

(a) Keep your hands at your sides.

(b) Move your hands side-to-side.

(c) Roll your hands.

(d) Cross your arms.

Answer: Option(B): Move your hands side-to-side.

Ques 7: When you are addressing an audience, how can you make an especially dramatic point with your eyes?

(a) by looking down, and then gazing at the audience for a moment without speaking

(b) by locking eyes with a series of audience members

(c) by looking to the left, then to the right, and then at the audience

(d) by looking up or gazing at the audience in an unfocused way

Answer: Option(A): by looking down, and then gazing at the audience for a moment without speaking

Feedback

When you use this approach, you are giving the audience a moment to think about what you just said.

Ques 8: Don has delivered this speech several times, but for some reason he seems nervous or upset. Which behavior using his hands would Don most likely be displaying?


(a) using his hands in a purposeful way

(b) clenching his fists

(c) opening his fingers and keeping them slightly apart with a curve

(d) keeping his hands at his sides
Answer: Option(B): clenching his fists
Ques 9: Jared is practicing techniques for using eyes to improve his confidence while speaking to an audience. What advice would you give him?
(a) Have good eye contact at the top of a sentence and at the end of a sentence.

(b) Deliver one thought to one face at one time, and hold your eyes there for a second or two before moving on.

(c) Don't look down at your notes and forget you have an audience.

(d) Be mindful and stay with the friendly face.

Answer: Option(D): Be mindful and stay with the friendly face.

Ques 10: When it comes to eye contact during a presentation, what is a recommended strategy for an effective communicator?

(a) Have good eye contact at the top and end of a sentence.

(b) Deliver one thought to one face at one time.

(c) all of these answers

(d) When delivering an especially powerful line, keep your eye contact with the audience for a couple of seconds longer than usual.

Answer: Option(C): all of these answers

Comments

Popular posts from this blog

Data Science Quiz 1

Ques 1:  You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription? (a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. (b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription. (c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request. (d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses. Answer: Option(A):  Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. Feedback This work-around will let you sign up for a trial subscription. Ques 2:  You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the fre...

Communication Skills Quiz 5

Ques 1:  A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"? (a) speaking quickly (b) touching your glasses or hair (c) all of these answers (d) fidgeting Answer: Option(C):  all of these answers Ques 2:  A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____ . (a) vibes (b) fillers (c) tells (d) shackles Answer: Option(C):  tells Ques 3:  Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence. (a) tell (b) fake (c) engaged (d) genuine Answer: Option(D):  genuine Ques 4:  Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident? (a) by remaining quiet and taking on a defensive posture (b) by practicing relaxation exercises (c) by speaking loudly and rapidly (d) by adopting the posture of con...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...