Skip to main content

Banking and Finance Quiz 4

Ques 1: What reduces the quality of your financial model?

(a) using historical revenue and expense trends to project their future values

(b) projecting price, cost, of new capacity, and cost structure

(c) using multiple measures of sales in representing operating data

(d) accounting for real-world drivers when projecting changes to wages

Answer: Option(C): using multiple measures of sales in representing operating data

Ques 2: Which choice is NOT a method of financial forecasting?

(a) regression analysis

(b) top-down analysis

(c) bottoms-up analysis

(d) side-to-side analysis

Answer: Option(D): side-to-side analysis

Feedback

Side-to-side analysis is not a method for forecasting.

Ques 3: To better understand the value of a firm, what should your valuation model consider?


(a) Free cash flows should be calculated for the worst-case scenario.

(b) Free cash flows must ignore any capital expenditures.

(c) Free cash flows need to be projected for at least 10 years.

(d) Free cash flow must be converted to its present value.
Answer: Option(D): Free cash flow must be converted to its present value.

Feedback

Future cash flow must be converted to present value to properly valuate the firm at the current time.

Ques 4: What is the key component in terminal value?

(a) discount rate


(b) interest rate

(c) wacc

(d) historical expense ratios
Answer: Option(A): discount rate

Feedback

Discount rate is the key.

Ques 5: After paying for project operations, what will the cash flow pay for next?


(a) senior debt reserves

(b) returns to equity investors

(c) senior debt service

(d) a rainy day fund
Answer: Option(C): senior debt service
Ques 6: What type of model technique enables a user to link last period's ending sales or profit figures to this period's beginning figures?
(a) Corkscrew Analysis

(b) Top-Down analysis

(c) Waterfall Analysis

(d) Sensitivity Analysis

Answer: Option(A): Corkscrew Analysis

Feedback

This enables the user to link last period's ending sales or profit figures to this period's beginning figures.

Ques 7: Your model includes a gray-sky scenario. In this scenario, what will happen with the internal rate of return (IRR)?


(a) The IRR will go up.

(b) The IRR will be above projections.

(c) The IRR will become negative.

(d) The IRR will remain the same.
Answer: Option(C): The IRR will become negative.

Feedback

Not only will the IRR go negative, you are likely to be in default of debt obligations.

Ques 8: Which statement is inaccurate regarding buyout models?


(a) They give a go/no-go decision to buy.

(b) They assume future valuations and interest rates.

(c) They often link to a three-statement model.

(d) They show actions independent of cash flows.
Answer: Option(D): They show actions independent of cash flows.

Feedback

Buyout models in fact show anticipated future actions that are dependent on the projected cash flows.

Ques 9: Which parameter is not relevant when you are calculating the price per share using the dividend discount model (DDM)?


(a) the level of future free cash flows

(b) a company's discount rate

(c) a company's terminal growth rate

(d) earnings before tax, depreciation, and amortization
Answer: Option(D): earnings before tax, depreciation, and amortization

Feedback

EBITDA is used in the multiples approach but not the DDM method.

Ques 10: What is the decision criteria used with NPV?


(a) Is the NPV greater than 0?

(b) Is the NPV greater than the IRR?

(c) Is the NPV greater than WACC?

(d) Is the NPV greater than cost?
Answer: Option(A): Is the NPV greater than 0?

Feedback

We look at whether NPV is greater than 0 to make a decision based on our model.

 

Comments

Popular posts from this blog

Data Science Quiz 1

Ques 1:  You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription? (a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. (b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription. (c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request. (d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses. Answer: Option(A):  Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. Feedback This work-around will let you sign up for a trial subscription. Ques 2:  You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the fre...

Communication Skills Quiz 5

Ques 1:  A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"? (a) speaking quickly (b) touching your glasses or hair (c) all of these answers (d) fidgeting Answer: Option(C):  all of these answers Ques 2:  A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____ . (a) vibes (b) fillers (c) tells (d) shackles Answer: Option(C):  tells Ques 3:  Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence. (a) tell (b) fake (c) engaged (d) genuine Answer: Option(D):  genuine Ques 4:  Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident? (a) by remaining quiet and taking on a defensive posture (b) by practicing relaxation exercises (c) by speaking loudly and rapidly (d) by adopting the posture of con...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...