Skip to main content

Banking and Finance Quiz 1

Ques 1: Which is NOT one of the three major credit bureaus?

(a) Experian

(b) Fair Issac Co (FICO)

(c) Transunion

(d) Equifax

Answer: Option(B): Fair Issac Co (FICO)

Feedback

FICO is not a credit bureau.

Ques 2: What does the term CD stand for?


(a) certificate of deposit

(b) certificate of debt

(c) conveyance of debt

(d) conveyance of deposit
Answer: Option(A): certificate of deposit

Feedback

A CD is a certificate of deposit.

Ques 3: What is the title of the head of the Federal Reserve?


(a) chairman

(b) director

(c) CEO

(d) president
Answer: Option(A): chairman

Feedback

The head of the Fed is the chairman.

Ques 4: Which would NOT be a typical reason why someone would get a loan from a bank?


(a) to refinance a credit card

(b) to buy a house

(c) to start a business

(d) to buy a car
Answer: Option(A): to refinance a credit card

Feedback

Credit card refinancing is not typically something a bank loans money for.

Ques 5: About half of stocks lose money in any given year.


(a) TRUE

(b) FALSE
Answer: Option( A): TRUE

Feedback

About half of stocks lose money each year according to recent research.

Ques 6: What is the term for money an investor receives from a bond issuer at maturity?


(a) price

(b) yield

(c) par value

(d) coupon
Answer: Option(C): par value

Feedback

Par is the term for face value of bond received at maturity.

Ques 7: ETF expenses ratios are commonly in what range?


(a) 0.5-1.5%

(b) 1-2%

(c) 0.1-0.2%

(d) 1.5-2.5%
Answer: Option(C): 0.1-0.2%

Feedback

Expense ratios are in the 0.1-0.2 range.

Ques 8: Which describes a company that invests in a pool of stocks they think will rise in value compared to the market on behalf of an investor?


(a) ETF

(b) mutual fund

(c) none of these answers

(d) index
Answer: Option(B): mutual fund
Ques 9: Discount brokers are more likely to offer additional research services to investors than full-service brokers.
(a) TRUE

(b) FALSE

Answer: Option(B): FALSE

Feedback

Discount brokers offer fewer services than full-service brokers.

Ques 10: Which is NOT a direct factor in the basic formula for determining the value of a stock?


(a) required rate of return

(b) growth rate

(c) revenue

(d) dividend
Answer: Option(C): revenue

Feedback

Revenue is not a variable that goes directly into the basic DDM formula.


Comments

Popular posts from this blog

Data Science Quiz 1

Ques 1:  You are an independent contractor, so you do not have an organizational email address. Can you still sign up for a Power BI trial subscription? (a) Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. (b) Yes, because a trial subscription for Power BI does not have the organizational email requirement of a full subscription. (c) No, unless an officer of the organization you are contracted with contacts Microsoft to approve your request. (d) No, because Power BI is limited to individuals with organizational or educational email addresses. Answer: Option(A):  Yes, you can get a trial subscription to Office 365, and then use that account to sign up for a Power BI trial. Feedback This work-around will let you sign up for a trial subscription. Ques 2:  You are trying to sign up for the free 60-day trial of Power BI Pro with your personal email, yourname@hotmail.com. Why won't you be able to sign up for the fre...

Communication Skills Quiz 5

Ques 1:  A "tell" is an indicator that the person speaking is very uncomfortable. Which of the following is an example of a "tell"? (a) speaking quickly (b) touching your glasses or hair (c) all of these answers (d) fidgeting Answer: Option(C):  all of these answers Ques 2:  A speaker who has to swallow often, uses a pursed lip, and/or moves around in a fidgety way is more than likely uncomfortable, and giving off _____ . (a) vibes (b) fillers (c) tells (d) shackles Answer: Option(C):  tells Ques 3:  Speakers who have strong body language and conviction in their voices show more _____ confidence. (a) tell (b) fake (c) engaged (d) genuine Answer: Option(D):  genuine Ques 4:  Jane is actually terrified by the prospect of speaking. How can she trick her brain into being genuinely confident? (a) by remaining quiet and taking on a defensive posture (b) by practicing relaxation exercises (c) by speaking loudly and rapidly (d) by adopting the posture of con...

Data Science Quiz 2

Ques 1:  When you are creating reports using Power BI to share data with other users, what are you ultimately doing? (a) You are creating reports for users to then use to create their own dashboards containing visualizations. (b) You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. (c) You are creating reports in a format that can be shared via Excel or a cloud storage service, such as OneDrive. (d) You are translating raw data into visuals that make it easier for you to understand the data contained in the report. Answer: Option(B):  You are creating a dashboard for users to access the information in the visuals you place in the report. Feedback You are sharing your data by means of dashboards with visuals. Ques 2:  You would like a hierarchical visualization that shows total sales in Canada, then sales by province. Which visualization will provide this? (a) a combo chart (b) a filled map (c) an area chart (d) a treemap...